Foghat




Foghat és una banda de rock britànica formada a la ciutat de Londres el 1971. L'agrupació és reconeguda pel seu constant ús de guitarra slide en la seva música, una cosa notable en el seu senzill més popular, "Slow Ride", de l'àlbum Fool for the City de 1975. Foghat ha obtingut cinc discos d'or, un disc de platí i un disc de doble platí. Tot i els constants canvis en la formació, la banda continua gravant nou material i oferint concerts.


La banda va ser formada inicialment per Dave "Lonesome" Peverett en guitarres i veu, Tony Stevens al baix i Roger Earl a la bateria, després de la sortida dels tres músics de l'agrupació Savoy Brown el 1970. El guitarrista Rod Price es va unir a la banda després d'abandonar Black Cat Bones al desembre del mateix any. El 1972, el reconegut productor Dave Edmunds, popular pel seu treball amb Elvis Presley, es va interessar en aquesta nova agrupació.5 Sota el segell Bearsville el grup va publicar, amb producció de Dave Edmunds i Tom Dawes (exmembre de The Cyrkle), àlbum Foghat (1972), disc homònim en el qual, a més de temes propis escrits principalment per Peverett, s'incloïa una versió de Willie Dixon, "I Just Want to Make Love to You" i una altra de Chuck Berry, "Maybellene".


Després de tancar l'any de 1973 amb un segon Foghat, al qual van posar de sobrenom Rock & Roll, el 1974 la banda publica dos àlbums: Energized i Rock and Roll Outlaws. El primer s'emporta l'acceptació del públic gràcies especialment al senzill “That'll Be The Day” (original de Buddy Holly), incloent a la cara B una cançó pròpia titulada “Wild Cherry”. El 1975 surt al mercat Fool for the City, una de les produccions més destacades de la banda, ajudada pel rotund èxit que va obtenir el senzill "Slow Ride", el qual anys més tard es va posicionar a la ubicació número 45 de la llista VH1 Greatest Hard Rock Songs. Per a Fool for the City Tony Stevens va ser reemplaçat per Nick Jameson. Els següents tres àlbums de la banda, Night Shift, Stone Blue i Boogie Motel van mostrar un so molt similar al de l'exitós Fool for the City.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila