Gentle Giant



Gentle Giant és considerada una de les bandes de rock progressiu més originals i eclèctiques dels anys setanta i del segle XX. Segons aquests membres, l'objectiu de la banda era...

... expandir les fronteres de la música popular contemporània a risc de tornar-se summament impopulars.

Aquesta afirmació canviaria al llarg del temps. Tot i que no van aconseguir l'èxit comercial d'altres bandes coetànies de rock progressiu com Jethro Tull, Pink Floyd, Genesis, Yes i Emerson, Lake & Palmer, Gentle Giant va ser considerada una de les més experimentals als anys setanta i, per extensió, del gènere .

Gentle Giant va ser formada el 1970 a Anglaterra pels germans Shulman, després que es dissolgués el seu grup anterior, Simon Dupree and the Big Sound, el 1969. Juntament amb Gary Green, Kerry Minnear i diversos bateristes, van gravar onze àlbums al llarg de els anys setanta. El grup es va dissoldre el 1980.


Els seus primers enregistraments van tendir a ser més eclèctics i experimentals. El 1974, quan ja tenien més seguidors als Estats Units, van començar a simplificar les seves composicions per poder guanyar més audiència. Els discos The Power and the Glory i Free Hand van pujar del lloc 50 de popularitat en vendes als Estats Units.


Per al 1977, quan la moda tendia més cap a la música punk i la new wave, el grup va triar simplificar encara més la seva música per fer-la més comercial. El 1979 la banda es va mudar als Estats Units per gravar el disc Civilian, després del qual es van dissoldre.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila