Gladys Knight & the Pips



Gladys Knight & the Pips va ser un grup musical R&B / soul d'Atlanta, Geòrgia, que es va mantenir activa a les llistes de música i el circuit d'espectacles durant tres dècades.

Partint simplement de The Pips en 1952, derivat del sobrenom d'un cosí, els membres fundadors van ser Gladys Knight, el seu germà Merald "Bubba" Knight, la seva germana Brenda Knight i les seves cosines Eleanor i William Guest. Després d'un parell d'anys actuant en xous de talents, el grup va signar amb Brunswick Records el 1957, gravant un parell de singles que no es van poder ubicar. Brenda Knight i Eleanor Guest finalment van ser reemplaçades per un altre cosí, Edward Patten i un no parent, Langston George el 1959. Aquesta alineació va produir el primer senzill del grup, "Every Beat of My Heart". Després que el senzill fos llançat en tres segells diferents, van canviar el seu nom a Gladys Knight & the Pips el 1961. Langston George se'n va anar el mateix any i Gladys Knight se'n va anar el 1962 per començar una família amb el músic Jimmy Newman. Knight es va reincorporar el 1964 i aquesta alineació va continuar fins a la dissolució del grup el 1989.


El grup va aconseguir l'èxit comercial després de signar amb Motown Records el 1966. Després d'un any i mig, el grup va gravar la primera versió individual de "I Heard It Through the Grapevine" el 1967, cosa que va portar a diversos singles d'èxit per a Motown's Soul Records. etiqueta, que inclou "Nitty Gritty", "Friendship Train", "If I Were Your Woman" i "Cap de nosaltres (vol ser el primer a dir adéu)", abans de deixar l'etiqueta per a Buddah Records el 1973, on va gravar els èxits "El millor que m'ha passat", "He de fer servir la meva imaginació" i el seu primer senzill número u, "Midnight Train to Georgia". Les dificultats contractuals amb les seves etiquetes van obligar el grup a gravar projectes paral·lels fins al 1980, quan van signar amb Columbia Records. Els èxits posteriors van incloure "Save the Overtime (For Me)" i el senzill guanyador del Grammy "Love Overboard". El 1989, el grup es va dissoldre i els Pips es van retirar i Knight es va embarcar en una reeixida carrera en solitari.


Gladys Knight & the Pips són múltiples guanyadors dels premis Grammy i American Music Award i són triats per al Saló de la Fama del Rock and Roll i el Saló de la Fama del Grup Vocal el 1996 i 2001, respectivament.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila