Gotthard




Gotthard és una banda suïssa de hard rock fundada a Lugano el 1992 per Steve Lee i Leo Leoni. Les seves cançons estan interpretades en anglès. El grup rep el seu nom del Pas de San Gotardo ("Gotthardpass" en alemany). Els seus últims onze àlbums han aconseguit el número u a Suïssa, convertint la banda en una de les més reeixides del país, juntes a altres com Blue CoId Ice Creams i Krokus.1 Amb dos milions de còpies venudes, van aconseguir discos de platí a diferents parts del món.


Gotthard va acompanyar en la seva gira recentment Whitesnake i van tocar a l'Arrow Rock Festival de Països Baixos. El grup ha realitzat diverses versions de temes coneguts d'altres grups, com a "Immigrant Song" de Led Zeppelin, "Hush" (popularitzada per Deep Purple) i altres de Bob Dylan, The Hollies, Manfred Mann o The Move. El 2009 van treure un disc titulat Bonus And B-Sides, en ell es van incloure dues versions en espanyol, El Traidor (Anytime, Anywhere) i La teva passió (Lift U Up), a més de la versió One life , One soul" acompanyats per la cantant lírica Montserrat Caballé.


El líder i vocalista de la banda, Steve Lee, va morir el 5 d'octubre del 2010 en un accident a prop de Las Vegas mentre conduïa una motocicleta. Pel que sembla, acompanyat de la seva dona, el baixista de la banda i deu companys més, Steve Lee complia el seu somni de nen de creuar els Estats Units. Després de parar-se el grup al voral a posar-se els impermeables perquè plovia, un camió va perdre el control i va colpejar una de les motos, que va sortir comiat contra el vocalista, acabant a l'acte amb la seva vida.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila