Gram Parsons



Gram Parsons (de nom real Ingram Cecil Connor III, 5 de novembre de 1946 - 19 de setembre de 1973) va ser un cantant, guitarrista i pianista nord-americà, membre de les bandes International Submarine Band, The Byrds i The Flying Burrito Brothers. Més tard va començar una carrera en solitari i va realitzar duets amb Emmylou Harris.


Parsons va morir d'una sobredosi de droga als 26 anys en una habitació d'hotel a Joshua Tree, Califòrnia. Des de la seva mort, s'ha atribuït a la seva influència el naixement del country rock dels 70 i el moviment de country alternatiu de començaments dels 90. El 2004, la revista Rolling Stone el va situar al lloc 87 a la llista dels 100 artistes més grans de tots els temps.


Parsons va desenvolupar un fort interès per la música, especialment després d'haver vist un concert d'Elvis Presley el 1957. Cinc anys més tard, quan tot just era un adolescent, va tocar en grups que feien versions de rock and roll, com els Pacers i els Legends , actuant en clubs propietat del seu pare a l'àrea de Winter Haven/Polk Conty. A l'edat de 16 anys va passar a la música folk, i el 1963 es va ajuntar amb els Shilos. Molt influenciat pel Kingston Trio i els Journeymen, la banda tocava a cafès i auditoris d'escoles de secundària.


Després de la dissolució del grup, va anar a la Universitat Harvard per estudiar teologia, però ho va deixar després d'un semestre. Tot i ser del sud, no es va interessar seriosament per la música country fins que va escoltar per primera vegada Merle Haggard a Boston, Massachusetts. El 1966, ell i altres procedents de l'escena de folk de Boston van formar la International Submarine Band. El grup es va traslladar a Los Angeles al següent any, i el 1968 va editar l'àlbum Safe at Home, que conté una de les seves cançons millor conegudes, “Luxury Liner”, així com una versió primerenca de “Do You Know How It Feels”, que tornaria a interpretar al primer àlbum dels Flying Burrito Brothers.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila