Helloween



Helloween és una banda alemanya de power i heavy metall fundada a Hamburg el 1984 (amb orígens el 1978). Comunament se'ls considera “els pares del power metal”, sent la banda més influent per al desenvolupament d'aquest subgènere, especialment pels seus àlbums Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987) i Part 2 (1988).


 Amb anterioritat, el seu estil s'orientava a l'speed metall, resultant clau per a aquest altre subgènere el seu debut discogràfic (Walls of Jericho, 1985) amb la seva primera formació clàssica: Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf i Ingo Schwichtenberg. Després de la mort de Schwichtenberg i la sortida del seu fundador Kai Hansen (primer cantant i guitarrista, qui abandonaria el grup per fundar la banda Gamma Ray) i del seu segon cantant Michael Kiske (reemplaçat per Andi Deris), Helloween va contribuir notòriament que sorgís l'"edat daurada del power metall" entre finals dels anys 1990 i principis dels 2000 (amb àlbums com Master of the Rings, The Time of the Oath, Better than Raw o The Dark Ride). Continuant ininterrompudament la seva activitat musical i producció discogràfica des de la seva fundació.


L'any 2017, Hansen i Kiske retornarien a la banda (que va passar per tant a comptar simultàniament amb tres cantants, els mateixos de les 3 generacions de la banda), culminant així una de les reunions més esperades de la història del heavy metall amb la publicació del seu disc homònim el 2021. A nivell global, Helloween ha venut més de deu milions d'àlbums, ha obtingut catorze discos d'or i sis discos de platí i és considerada una de les millors bandes de heavy metall de la història.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila