Ike & Tina Turner



Ike & Tina Turner és un duo musical nord-americà actiu durant les dècades de 1960 i 1970, compost per l'equip de marit i dona Ike Turner i Tina Turner. La revista Rolling Stone els va ubicar al segon lloc de la seva llista dels 20 millors duos de tots els temps.


A partir de 1960, van actuar en viu com a Ike & Tina Turner Revue, amb el suport de la banda d'Ike Turner, Kings of Rhythm, i els vocalistes de suport anomenats Ikettes. El duo va ser una vegada considerat "un dels millors, més durador, i potencialment més explosiu de tots els conjunts R&B". També eren coneguts per les actuacions en viu d'alta energia, que només eren comparables a les de James Brown i The Famous Flames.


Les seves primeres obres, incloent "A Fool in Love", "It's Gonna Work Out Fine", "I Idolize You" i "River Deep - Mountain High" es van convertir en referents importants en el desenvolupament de la música Soul, mentre que els seus últims treballs van ser coneguts per les seves salvatges interpretacions d'arranjaments de clàssics del Rock com "Menja Together", "Honky Tonk Woman" i "Proud Mary", aquesta última els faria guanyar un Premi Grammy.


El duet va ser inclòs al Rock & Roll Hall of Fame el 1991.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila