Mercury Rev



Mercury Rev és un grup de rock nord-americà, format a finals dels anys 80 a Buffalo, New York. La formació original estava composta per David Baker (cantant), Jonathan Donahue (veus, guitarra), Sean Mackowiak també conegut com a "Grasshopper" (guitarres i clarinet), Suzanne Thorpe (flauta), Dave Fridmann (baix) i Jimy Chambers (bateria) ).


Als seus primers discos, Mercury Rev oferien un so de rock psicodèlic experimental, que a poc a poc va derivar en un so més melòdic. Mercury Rev són comparats amb freqüència amb The Flaming Lips, i de fet tenen força relacions: poc després de la formació del grup, Donahue també es va unir als Flaming Lips com a segon guitarrista i va aparèixer en dos dels seus àlbums. Més encara, des del disc del 1990, In a Priest Driven Ambulance, Dave Fridmann ha coproduït tots els discos en estudi dels Flaming Lips; excepte Transmissions from the Satellite Heart (1993).


Tot i les crítiques favorables, els primers llançaments (com l'àlbum Yerself Is Steam) mai van aconseguir per a Mercury Rev més que popularitat a nivell de culte, encara havent actuat a la segona fase d'alguns dels concerts de la gira Lollapalooza de 1993. Baker va deixar el grup després del seu segon disc, Boces (1993), al·legant motius musicals i personals; més tard gravaria un àlbum sota el nom de Shady. Amb la marxa, la part més fosca, experimental i menys accessible de la música de Mercury Rev va començar a desaparèixer.


El primer disc del grup després de la marxa de Baker, See You on the Other Side (1995), va ser una obra de transició; i el llançament el 1998 de l'aclamat Deserter's Songs (que incloïa col·laboracions de Garth Hudson i Levon Helm de The Band) va convertir Mercury Rev en inesperades estrelles del pop. Les veus agudes de Donahue i concentrar-se en cançons melòdiques van donar un nou aire al material del grup i una major popularitat. Deserter's Songs va incloure tres singles que van pujar al top 40 de les llistes angleses ("Goddess on a Hiway", "Delta Sun Bottleneck Stomp" i "Opus 40"), i va ser el disc de l'any 1998 per a la revista NME.1 següent àlbum, All Is Dream, publicat el 2001, va aconseguir arribar al top 20 de la llista angleses, gràcies al fet que el senzill "The Dark is Rising" va aconseguir el lloc 16 en les mateixes llistes de vendes.


L'esperat disc de Mercury Rev, The Secret Migration, es va editar el 24 de gener del 2005. A continuació es va publicar el recopilatori The Essential Mercury Rev: Stillness Breathes 1991-2006 (2006) i la banda sonora Hello Blackbird del film Bye Bye Black .


El 2008, van publicar dos nous treballs, Snowflake Midnight i un altre en descàrrega gratuïta a través de la seva web, Strange Attractor (sent aquest instrumental), tots dos amb un to força més electrònic.


Al maig de 2011, una edició instrumental de Deserter's Songs va ser publicada. Al mateix mes, la banda va realitzar diversos concerts a ciutats d'Europa, en els quals es va interpretar l'àlbum en complet.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila