Robbie Williams



Robert Peter Williams (Stoke-on-Trent, Staffordshire, Anglaterra; 13 de febrer de 1974), més conegut com a Robbie Williams, és un cantant de pop rock, compositor i actor britànic.


Va començar la seva carrera musical al grup Take That. Després del seu pas per aquest grup, a principis i mitjans dels anys 1990, es va forjar una carrera com a solista, sent «Angels», una balada, la cançó que li va donar el seu primer èxit El seu primer àlbum va ser Life Thru A Lens. El seu següent àlbum, I've Been Expecting You, llançat a l'octubre de 1998, conté el tema "No Regrets", dedicat als seus antics companys de Take That. A l'any següent llança The Ego Has Landed al mercat nord-americà i poc després va gravar Sing When You're Winning, que contenia Rock DJ, èxit en diversos països.


El 2001 va divulgar l'àlbum Swing When You're Winning amb les recreacions d'èxits de Frank Sinatra, Dean Martin, Peter Lawford, Sammy Davis Jr inclòs l'èxit "Something Stupid" gravat a duo amb l'australiana Nicole Kidman. Un any després va gravar Escapology, el seu àlbum més llorejat i número 1 a diversos països, que inclou uns dels seus temes més coneguts Feel i Menja Undone. El 2003 Robbie Williams va llançar Live at Knebworth, gravat en directe on va batre dos Rècord Guinness. El 2004, va ser inclòs al Saló de la Fama de Música del Regne Unit després d'haver estat votat com l'artista més gran de la dècada de 1990.


A l'any següent reapareix a l'escena musical amb un recopilatori, (Greatest Hits). El 2005 presenta Intensive Care, sent el seu àlbum d'estudi més venut amb 7,5 milions de còpies a tot el món. El 2006 llança Rudebox. El novembre del 2009 va tornar, després d'una llarga aturada, amb Reality Killed The Video Star per tornar a liderar en vendes a Europa. Un any després, el 2010, torna durant un any a Take That, la qual cosa crea una gran expectació.


Les vendes de l'artista a tot el món arriben als 70 milions d'àlbums, cosa que el situa entre els artistes més venuts a tot el món, i uns 15 milions de senzills. Premis Grammy, 3 Ivor Novello, 5 MTV Europe Music Awards, 3 Rècord Guiness, entre d'altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila