George Michael




Georgios Kyriacos Panayiotou (East Finchley, Barnet, Londres, 25 de juny de 1963-Goring-on-Thames, Oxfordshire, 25 de desembre de 2016), més conegut com George Michael, va ser un cantant i compositor britànic. Va guanyar nombrosos premis musicals al llarg de la seva carrera, inclosos tres Premis Brit, quatre MTV Video Music Awards, quatre premis Ivor Novello, tres American Music Awards, i dues vegades el Premi Grammy. , quan va formar el duo Wham! amb el seu amic d'escola Andrew Ridgeley. El seu primer senzill en solitari, "Careless Whisper" va ser llançat quan encara formava part del duo i va vendre prop de sis milions de còpies a tot el món.


Així mateix, era conegut per la seva controvertida imatge pública, ja que va ser un sex symbol envoltat d'escàndols relacionats amb el sexe i les drogues. Després de molts anys negant les especulacions sobre la seva orientació sexual, Michael va declarar el 1998 que era gai, després de ser detingut per conducta sexual inapropiada en un bany públic de Beverly Hills a Califòrnia.


Com a solista, va vendre més de 80 milions de discos a tot el món, inclosos set senzills i set àlbums que van ser número 1 en llistes discogràfiques del Regne Unit, a més de deu senzills i un àlbum que van aconseguir la primera posició a les dels Estats Units. L'àlbum amb què va debutar com a solista de 1987, Faith ha venut fins a la data més de 25 milions de còpies a tot el món. el període 1984-2004.


El documental A Different Story (2005) va cobrir la seva vida personal i carrera professional. El 2006, George Michael va anunciar la seva primera gira en quinze anys. La gira 25 Live va ser un enorme projecte mundial per part de Michael, del qual sortirien tres gires individuals al llarg de tres anys consecutius (2006, 2007 i 2008).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila