Saxon



Saxon és una banda britànica de heavy metall formada el 1976 a Barnsley, Regne Unit, considerats com a líders de la Nova onada del heavy metall britànic al costat d'Iron Maiden i Def Leppard. Van tenir un breu, però excel·lent període de popularitat al seu propi país durant la primera meitat dels anys vuitanta gràcies als discos Wheels of Steel, Strong Arm of the Law, Denim and Leather i l'àlbum en viu The Eagle Has Landed.


Tot i incursionar al glam metall, so que manava el mercat mundial a la segona meitat dels vuitanta amb discos com Rock the Nations i Destiny, mai van poder assolir l'èxit als Estats Units com sí que ho van fer altres bandes britàniques, tot i així van aconseguir un èxit considerable a països d'Europa continental i Japó. Ja a mitjans dels noranta i amb el so característic de tornada, van obtenir novament el reconeixement popular principalment a Europa, convertint-se en artistes obligats dels majors festivals europeus de metall com el Wacken Open Air, el Download Festival i el Hellfest, entre d'altres.


Amb una carrera de quaranta anys sobre els escenaris i amb més de vuit àlbums als UK Albums Chart i amb altres nombrosos senzills a les llistes britàniques, els converteix en banda clau per al heavy metall i fins i tot han estat nomenats com a grans influències per a bandes com Metallica, Bathory, Pantera, Slayer, Anthrax, Sodom, Mötley Crüe i Megadeth, entre d'altres.


D'altra banda i fins a mitjans del 2014, es va estimar que les vendes superaven els 15 milions de còpies a tot el món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila