Soul Asylum




Soul Asylum és una banda nord-americana de rock alternatiu, formada a Minneapolis, Minnesota el 1981.1 En els seus inicis, van sorgir sota el nom de Loud Fast Rules, integrada per Dan Murphy, David Pirner, Karl Mueller i Pat Morley. Morley va ser després reemplaçat per Grant Young el 1984.


El 1983 la banda va començar a aparèixer amb el seu nom actual i va gravar tres àlbums amb Twin/Tone Records i dos amb A&M Records, amb poc èxit comercial. No obstant això, el 1992, van llançar l'àlbum doble-platí Grave Dancers Union, amb el senzill que li va valer a Pirner el Grammy a millor compositor per Runaway Train. La banda va tocar a la inauguració del Govern de Bill Clinton el 1993. El 1995, van estrenar l'àlbum Let Your Dim Light Shine produït per Butch Vig (productor del mític Nevermind de Nirvana i baterista de Garbage) el qual conté el famós tema «Misery» .


Mueller va ser diagnosticat amb càncer d'esòfag el 2004, i la banda va organitzar un concert benèfic en nom seu, un any abans que morís. Actualment, Soul Asylum continua fent presentacions en viu amb Pirner com a únic membre de la formació original.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila