Spin Doctors




Spin Doctors és un grup de rock nord-americà fundat el 1988 a la ciutat de Nova York. Son coneguts per les seves cançons "Two Princes" i "Little Miss Can't Be Wrong", que assoleixen els números 7 i 17 respectivament a les cartelleres de Billboard de música Pop.


L'àlbum que va incloure aquelles cançons va ser "Pocket Full of Kryptonite", que va arribar a ser el millor disc de la banda. L'àlbum va tenir molt bones vendes gràcies a l'aparició del grup a Saturday Night Live a l'octubre de 1992, venent en l'última instància cinc milions de còpies als Estats Units i assolint el seu punt màxim al #3 a les carteres de "Top 200 albums". " de Billboard. La banda també va fer una aparició en Barrio Sésamo (Sesame Street), cantant una versió modificada de "Canción de amor y ternura", acentuant encara més la importància de 'compartir'.


Els membres llavors eren Chris Barron (voz principal), Eric Schenkman (guitarra i veu), Aaron Comess (bateria) i Mark White (baix).


L'àlbum "Turn It Upside Down" de 1994 no va ser tan cert com a 'Kryptonite', encara que va vendre un milió de còpies i el seu segon senzill, "You Let Your Heart Go Too Fast", va ser un hit modest (#48 en les carteleras Pop). Poco després del llançament de Turn It Upside Down, el guitarrista original, Eric Schenkman, va abandonar la banda, citant les diferències tant musicals com personals. Va ser substituït per Anthony Krizan.


La continuació de l'àlbum Turn It Upside Down, You've Got to Believe in Something de 1996, va vendre poc i la banda va perdre el seu contracte amb la seva discogràfica. El guitarrista Krizan també va abandonar la banda després del llançament de l'àlbum, per motius que son relativament desconeguts. Va ser substituït per Eran Tabib. També durant aquest temps, Ivan Neville (teclados) es va unir a la banda. El 1998, la banda va firmar amb Uptown Records / Universal Records i va llançar l'àlbum "Here Comes the Bride" el 1999. Durant la gravació de Here Comes The Bride, Mark White va abandonar la banda. Les pistes de baix a l'àlbum van ser acabades pel membre de la banda original Aaron Comess.


Durant la gira de Here Comes The Bride, Chris Barron va perdre la seva veu a causa d'una extranya paràlisi a les cordes vocals. El teclista Ivan Neville, va assumir el deber de fer de vocalista per algun temps, però la banda va cancel·lar el resta del tour, disminuïnt les vendes de l'àlbum. La veu de Chris va tornar a les finals del 2000, quan va començar a participar amb la seva pròpia banda "Chris Barron and the Give Daddy Five".



Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila