Status Quo



Status Quo és una banda britànica de rock fundada a Londres el 1962, pel vocalista i guitarrista Francis Rossi i pel baixista Alan Lancaster. En el segon semestre de 1967 Rick Parfitt va ingressar a la banda com a guitarrista rítmic i ocasionalment cantant, i després d'alguns canvis en la seva alineació i després de presentar-se amb diferents noms, la banda va debutar discogràficament com a Status Quo el 1968 amb el senzill Pictures of Matchstick Men».


Durant les seves primeres produccions el seu so estava més lligat al rock, beat i rock psicodèlic, però des de la dècada de 1970 van canviar el seu estil cap al hard rock, però sobretot al boogie rock. El 1981 el baterista John Coghlan va renunciar a la banda, que va donar terme a la clàssica alineació anomenada per la premsa com the frantic four. Durant la segona meitat dels vuitanta i després de l'arribada de John Edwards i Jeff Rich, en reemplaçament de Lancaster i de Pete Kircher respectivament, la banda va adoptar elements del pop rock als seus discos Ain't Complaining (1988) i Perfect Remedy ( 1989), que els va significar ser criticats tant per la premsa anglesa com pels seus fanàtics. Des de la dècada de 1990 han publicat una desena d'àlbums amb el seu so característic, com també algunes produccions de versions a altres artistes, però els problemes de salut de Rick Parfitt van causar que alguns dels seus concerts fossin cancel·lats en els últims anys.


D'altra banda, al llarg de la seva carrera han rebut diversos premis i condecoracions com Silver Clef Award (1981), Brit Awards (1991), World Music Award (1991) i UK Festival Award (2005), entre d'altres. Fins i tot l'organització anglesa PRS for Music els va escollir com la banda britànica més reeixida per dos anys consecutius, el 2008 i el 2009. També tenen diversos rècords com ara l'agrupació que més vegades ha tocat al Wembley Arena de Londres (47 ocasions) i la banda amb la major quantitat d'aparicions al programa Top of the Pops, amb 106 presentacions des del 1968. a la llista britànica, durant cinc dècades consecutives.


Status Quo és considerada una de les bandes més reeixides del Regne Unit, les vendes de les quals fluctuen entre els 118 i 120 milions de còpies venudes arreu del món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila