Tesla



Tesla és una banda de rock nord-americana originària de Sacramento (Califòrnia). La banda es va formar el 1984 i va ser nomenada Tesla en el moment en què es gravava el seu primer àlbum a l'Estudi Bearsville de Nova York. El nom de la banda i alguns títols i continguts de cançons, es deriven d'esdeveniments relacionats amb Nikola Tesla, un inventor i enginyer elèctric serbi nascut al Segle XIX.


Els seus integrants són el vocalista Jeff Keith, els guitarristes Frank Hannon i Tommy Skeoch, el baixista Brian Wheat, i el baterista Troy Luccketta, tots ells californians a excepció de Tommy Skeoch, nascut a Kansas. Tommy es va separar del grup a causa de la seva addicció a les drogues, i en els últims discos (de Real to Reel d'ara endavant) s'uneix al grup Dave Rude.


La música de Tesla pot ser catalogada com a hard rock, però amb gran influència del blues.


De l'àlbum Mechanical Resonance van sobresortir les cançons "Cumin' Atcha Live", "Modern Day Cowboy", "Little Suzi" i "Getting' Better". No obstant això, la seva cançó més reconeguda és Love Song del segon àlbum d'estudi: The Great Radio Controversy de 1989; cançó que al seu torn va ser la que "els va posar al mapa", en paraules del mateix Jeff Keith, que considera aquest àlbum com el seu favorit. També sobresurten els temes «Hang Tough», «Heaven's Trail (No way Out)» i «Paradise». Del seu primer àlbum compilatori de 1990 recorda amb gràcia Brian que va ser l'enregistrament més barat, però el disc de vendes més grans.


El seu tercer àlbum, el Psychotic Supper, pot relacionar-se en el seu sentit al Houses of the Holy de Led Zeppelin, doncs en ell es va explicar principalment com eren les seves vides en aquest temps. D'aquest disc van sortir els èxits “Edison's Medicine”, “What You Give” i “Song & Emotion” Amb Five Man Acoustical Jam (1990, gravat en viu) inicien la moda del que després serien els típics discos acústics ("unplugged" ) que la MTV va saber explotar comercialment.


L'any 2000 amb 16 anys d'història i sis àlbums en el seu haver tenien registrades vendes per prop de 14 milions de còpies. El 25 d'octubre del 2001, es van reunir els membres originals de la banda al seu poble natal. L'11 de setembre va ser llançat el Replugged Live. Aquest àlbum captura l?essència de l?actuació de la banda, amb més de 140 minuts de música en viu; es va pensar com una dedicació als fanàtics de Tesla. En 5 de juny de 2007 van publicar Real to Reel i Real to Reel, dos discos de versions de cançons de grups dels 60 i 70 com Thin Lizzy, Bad Company o Bachman-Turner Overdrive. El 2008 van publicar l'àlbum Forever More.


El 2014 surt al mercat l'àlbum Simplicity.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila