The B-52's




The B52s (estilitzat fins al 2008 com The B-52's) és una banda de new wave formada a la ciutat de Athens, Georgia, Estats Units.

El nombre de la banda viene del avión Boeing B-52, bombarderos usados ​​por la Fuerza Aérea de los Estados Unidos, pero también se refiere al peinado apodado B-52 por su semejanza con el morro del avión (durante los primeros años de la banda). les cantants Cindy Wilson i Kate Pierson solien portar aquests peinats).


Una altra teoria es refereix a l'origen del nom de la banda no està relacionada amb el famós bombarder nord-americà, sinó amb un somni que va fer Ricky Wilson on figurava una banda amb el nom B-52's.


Cindy Wilson i Kate Pierson iniciaron la banda amb el baterista Keith Strickland, el guitarrista Ricky Wilson (hermano mayor de Cindy) i el vocalista Fred Schneider, després d'una nit en un restaurant chino, i tocaron per primera vegada el 1977, en una festa. del dia de San Valentín, per a alguns amics.


La música de B-52 està marcada per les veus de Wilson i Pierson, i el to generalment monòtono (o directament hablado) de la veu de Schneider.


El so "new wave" de la banda era una combinació de punk, dance i música surf, junt amb els extraños sons de guitarra de Ricky Wilson. També eren distingibles pel seu vestuari. Durant el tour "Mesopotamia" les famoses peluques de la banda van ser encomendades al cuidado de Jackie Slayton, artista d'Atenes i amiga de la banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila