The Bangles



The Bangles és un dels primers grups formats exclusivament per dones amb una alineació funcional (no grup vocal), a principis dels anys vuitanta, influïdes per la new wave i una mica de l'estil garatge rock.

The Bangles es va formar a Los Angeles, Califòrnia el 1981, originalment sota el nom de The Supersonic Bangs, que després es va escurçar a The Bangs. No obstant això, un grup de Nova Jersey també anomenat "The Bangs" va amenaçar de demanar-les, per la qual cosa van canviar el seu nom a The Bangles (per la seva similitud amb The Beatles).


Les integrants de la formació original del grup eren Susanna Hoffs (guitarra i veu), Debbi Peterson (bateria, veu i baix) i Vicki Peterson (guitarra, veu i baix).


Aquesta formació va gravar un senzill a 45 rpm el 1981 amb dues cançons: Getting out of Hand / Call on Me.


Annette Zilinskas es va convertir a la baixista l'any següent, a més de tocar l'harmònica. Amb Ziliniskas, van gravar un EP titulat Bangles, el 1982. El 1983 Zilinskas va deixar el grup i va ser reemplaçada per Michael Steele, que anteriorment tocava amb el grup The Runaways.


El primer àlbum d'estudi del grup va ser All Over the Place, publicat el 1984, i va posar en evidència les arrels pop de la banda, captant l'atenció de Prince, que va escriure Manic Monday. Amb aquest tema, van aconseguir el n.º 2 als Estats Units.


En 1986, apareix el segon àlbum de la banda, Different Light (millor elaborat que el seu predecessor), que incloïa Manic Monday i Walk Like an Egyptian, la qual cosa va permetre a la banda establir-se amb gran èxit a totes les emissores de ràdio ia MTV .


El 1988, apareix l'àlbum titulat Everything. Est va ser un altre èxit multi-platí, que incloïa el seu senzill de major venda, Eternal Flame, però les relacions de treball entre les integrants del grup s'havien danyat, i la banda es va separar després d'aquest àlbum.


Així, Susanna Hoffs va iniciar la seva carrera com a solista, i Vicki Peterson va iniciar una gira amb The Go-Go's i Continental Drifters, mentre que Debbi Peterson s'uniria amb Siobhan Maher al curt projecte anomenat Kindred Spirit.


També van aconseguir el #2 amb la versió de Simon and Garfunkel, Hazy Shade of Winter, inclosa a la BSO de la pel·lícula Less Than Zero, i al recopilatori Greatest Hits de 1990.


El 2000 es van reunir novament per realitzar una gira, i entre aquest any i el 2003, van gravar un nou àlbum: Doll Revolution. Aquest àlbum amb cançons com Stealing Rosemary, Ride the Ride, Nickel Romeo i el senzill Something That You Said, va ser llançat al mercat el 9 de setembre de 2003. La versió japonesa del disc presenta cançons addicionals.


Una versió d'Eternal Flame, feta pel trio femení britànic Atomic Kitten, va aconseguir el #1 en aquest país el 2001.


El 2003, The Bangles van ser elevades al Saló de la Fama de Grups Vocals.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila