The Corrs



The Corrs és una banda irlandesa (originaris de Dundalk) formada per quatre germans que practiquen una combinació entre la música tradicional irlandesa i la música pop contemporània. Durant la seva carrera han gravat èxits com Runaway, Only when I sleep, I never loved you anyway, Radio, Breathless o Summer Sunshine, amb els quals han venut més de 35 milions de discos.


Els quatre membres del grup van nàixer a Dundalk, al comtat de Louth, a la frontera amb Irlanda del Nord. Són fills d'una parella de músics: Gerry i Jean Corr que els van inculcar la passió per la música i els van encoratjar a aprendre a tocar diferents instruments. Són respectivament:


Jim Corr (James Steven Ignatius Corr, nascut el 31 de juliol de 1964, el germà major i més antic membre del grup. Toca la guitarra, els teclats i el piano.

Sharon Corr (Sharon Elga Corr, nascuda el 24 de març de 1970. Toca el violí i és també vocalista.

Caroline Corr (Caroline Georgina Corr, nascuda el 17 de març de 1973). Toca el violí, el bodhran, el tamborí, les percussions i el piano a més de ser vocalista.

Andrea Corr (Andrea Jane Corr, nascuda el 17 de maig de 1974). És la cantant del grup, també toca la flauta irlandesa anomenada tin whistle.


Primer Sharon i Jim van començar a tocar en un pub, i posteriorment, els quatre germans van formar un grup. El seu primer pas cap a l'èxit va ser quan van acudir a un càsting per a la pel·lícula d'Alan Parker The Commitments en la qual gairebé tots van tenir un paper discret de músics excepte Andrea que interpretava la germana del protagonista: Sharon Rabbitte. Allí els va escoltar John Hughes, qui va decidir ser el seu mànager. A través d'ell conegueren al seu primer productor, David Foster.


Esdevingueren famosos a Irlanda després de la seva participació a The Late Late Show, un programa televisiu, el 1993, gràcies a la cançó "Runaway" (el seu primer single). Aquest èxit no va anar més enllà de les fronteres d'Irlanda fins al 1994, quan l'ambaixadora dels Estats Units a Irlanda, Jean Kennedy Smith, va convidar el grup a cantar a la Copa Mundial de la FIFA a Boston. El grup va llançar el 1995 el seu primer àlbum titulat Forgiven not forgotten (arran d'un contracte amb Atlantic Records) del que han venut cinc milions de còpies aproximadament. El va seguir el seu disc més aclamat, Talk on Corners el 1997 i la seva edició especial el 1998. Després va venir l'àlbum del concert acústic per a MTV, Unplugged, i l'àlbum d'estudi In Blue l'any 2000, amb el qual van conquerir el mercat nord-americà gràcies al single Breathless i que va ser reeditat el mateix any.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila