The Libertines



The Libertines és una banda de rock britànic l'estil del qual es classifica com a post-punk revival. La banda va aconseguir la seva fama més gran al començament de la dècada dels 2000,1 encapçalant el moviment revival del garatge rock d'aquell temps. La banda se centra en el duet compositiu de Pete Doherty (veu/guitarra rítmica) i Carl Barât (veu/guitarra principal), juntament amb John Hassall (baix) i Gary Powell (bateria).


Si bé al principi el seu èxit comercial va ser limitat, la banda va aconseguir posteriorment un senzill n.º 2 i un àlbum n.º 1 a les llistes britàniques. Tot i això, l'èxit musical de la banda es va veure eclipsat pels seus permanents conflictes interns, molts dels quals van ser causats per l'ús continu de drogues per Doherty, causant la separació de la banda. Els membres de The Libertines han format diverses bandes, amb resultats variats d'èxit comercial i crític.


El 2010 The Libertines van anunciar el seu retorn per participar als festivals de Reading and Leeds, on simultàniament es va gravar un documental de la banda mentre feien els preparatius per als concerts; el documental va ser anomenat There Are No Innocent Bystanders.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila