The Shirelles




The Shirelles va ser un grup de noies nord-americà format a Passaic, Nova Jersey el 1957.1 Famós per les seves cançons d'estil doo wop i rhythm and blues, i aconseguint popularitat a inicis dels anys 60, el grup estava conformat per les companyes de classe Shirley Owens (Shirley Alston Reeves), Doris Coley (Doris Kenner-Jackson), Addie "Micki" Harris (Addie Harris McFadden) i Beverly Lee.


Creat per a un concurs de talents escolars, les vocalistes van formar un quartet que es va convertir, juntament amb Martha and the Vandellas, en el primer girl group realment popular.2 The Shirelles van signar un contracte amb Tiara Records i el seu primer senzill, "I Met Him on a Sunday", va ser llicenciat per Decca Records el 1958. Després d'un breu període sense èxit amb Decca, es van acostar a Florence Greenberg a la seva recent formada companyia, Sceptre Records. Treballant amb Luther Dixon, el grup va saltar a la fama amb "Tonight's the Night". Durant aquest període de col·laboració amb Dixon i la promoció de Sceptre, The Shirelles van tenir set èxits al top vint. El grup va deixar Sceptre el 1966 i va continuar actiu fins al 1982.


La banda va guanyar en popularitat, sobretot gràcies a unes composicions enganxoses, a l'efecte de la publicitat i un estil juvenil fresc i la innocència que les envoltava. S'ha descrit que les Shirelles tenen un "so de col·legiala ingènua" que contrasta amb els temes sexuals de moltes de les seves cançons. on a Sunday", "Will You Still Love Me Tomorrow", "Mama Said", "Soldier Boy" i "Foolish Little Girl".5 Se'ls atribueix el llançament del gènere de grups de noies, i gran part de la seva música reflecteix l?essència del gènere. S'ha observat que la seva acceptació per part d'audiències blanques i negres anterior als actes de Motown reflecteix l'èxit inicial del Moviment pels Drets Civils als Estats Units.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila