The Weeknd



Abel Makkonen Tesfaye (Toronto, Ontario; 16 de febrer de 1990), conegut pel seu nom artístic The Weeknd, és un cantant, compositor i productor canadenc, conegut per èxits com Save Your Tears, Blinding Lights, The Hills », «Starboy», «Earned It», entre d'altres.


Va començar a guanyar reconeixement a finals del 2010, quan va pujar de forma anònima diverses cançons a YouTube sota el nom de The Weeknd. Durant el 2011 va llançar tres mixtapes de nou pistes, titulats House of Balloons, Thursday i Echoes of Silence, que van ser molt aclamats per la crítica. i tres cançons més. Va ser llançat al mercat per les companyies discogràfiques Republic Records i XO.


El 2013, va llançar el seu àlbum debut titulat Kiss Land, amb l'ajuda dels senzills Kiss Land i Live For. El seu segon enregistrament, Beauty Behind the Madness es va tornar en el seu primer àlbum a arribar al número u a la llista nord-americana Billboard 200, i incloïa el senzill que va aconseguir entrar al top tres en diferents llistes «Earned It» i va produir els senzills número u « The Hills» i «Can't Feel My Face». Aquestes últimes van arribar juntes als tres primers llocs a la llista Billboard Hot R&B Songs, convertint-se en l'únic artista del 2015 a fer-ho. The Weeknd ha guanyat tres Premis Grammy i ha estat nominat per a un Premi de l'Acadèmia, i nou Juno Awards. Billboard Hot 100. En 2020 va llançar el seu quart àlbum d'estudi, After Hours. El 7 de febrer del 2021, va encapçalar l'espectacle de mig temps del Super Bowl LV. A principis va llançar el seu cinquè i últim àlbum d'estudi fins avui, Dawn FM.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila