Tony Sheridan



Tony Sheridan (Norwich, Norfolk, Anglaterra, 21 de maig de 1940 – Hamburg, Alemanya, 16 de febrer de 2013), va ser un músic britànic que va col·laborar amb artistes com The Beatles, AC/DC, Charly García i Elvis Presley.

Va néixer a Anglaterra, de pares irlandesos, Tony Sheridan va créixer en una casa fortament influïda per la música clàssica, va aprendre a tocar el violí a una edat primerenca. Va deixar la seva escola de gramàtica per estudiar arts, i va canviar el violí per una guitarra. El 1956 va formar el seu primer grup, visitant Londres a finals de 1957 i finalment es va mudar al Soho el 1958. Després d'això es va convertir en músic de sessió acompanyant artistes com Conway Twitty, Gene Vincent i Eddie Cochran, el 1958 va tocar la guitarra solista amb els Vince Taylor and The Playboys.


Al juny de 1960 Tony and the Jets van anar a Hamburg, per presentar-se al “Kaiserkeller”. Poc temps després Sheridan va començar a presentar-se al Top Ten Club. Aquí estava acompanyat per diversos grups com Gerry and the Pacemakers i The Beatles amb els quals va viure algun temps, durant el qual Paul, John i George van aprendre molt, i per això van nomenar Tony Sheridan "teacher".


Convidat pel productor Bert Kaempfert a l'estudi, Tony Sheridan i The Beatles van gravar algunes cançons per a Polydor. En el seu retorn a Anglaterra, Ringo Starr va entrar a la banda de Tony, Ringo va guanyar molta experiència per després entrar a The Beatles. Després d'això Tony Sheridan va gravar més cançons per a Polydor i va acceptar una gira per Austràlia.


A Sydney va visitar la família del seu saxofonista Alex Young. El menor dels germans Young va demostrar a Tony com tocava la guitarra, temps després els germans Young es van convertir en AC/DC.


En un moment a mitjans dels seixanta, el seu estil musical va patir una transformació abrupta, es va allunyar del rock and roll i va arribar un blues o el jazz més orientat. Tot i que aquests enregistraments van ser elogiats per alguns, molts fans dels seus primers treballs es van sentir decebuts. Aquest canvi es va fer evident al seu àlbum de 1964 Just A Little Bit Of Tony Sheridan on es mostra un estil semblant al jazz en lloc de rock.


El 1967, Sheridan s'havia desil·lusionat amb la seva fama creada per The Beatles. Com que estava més preocupat per la guerra del Vietnam, va acordar dur a terme un concert per a les tropes aliades. Mentre al Vietnam però, la seva banda va ser atacada a trets i un dels membres va ser assassinat. L'agència Reuters va arribar a informar que Sheridan havia mort.

A la dècada de 1970, va dirigir un programa de ràdio a Alemanya Occidental de la música blues, el qual va ser ben rebut. El 1978, l'Star Club va ser reobert, i va realitzar un concert juntament amb la TCB Band.


El 13 d'agost del 2002, va llançar Vagabond, una col·lecció en gran part de material propi, però també es va incloure una nova versió de Skinny Minnie, una cançó que havia gravat anys abans en el seu primer àlbum. Aquest mateix any Tony va tocar la guitarra i va cantar per al músic de rock argentí Charly García en el seu tema I'm not in love, del clàssic àlbum de García Influencia.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila