Vargas Blues Band



Javier Vargas (Madrid, 20 de gener de 1958) és un guitarrista de blues i rock espanyol, fundador i líder de la Vargas Blues Band. Ha enregistrat una vintena d'àlbums d'estudi amb la Vargas Blues Band i tres en directe, així com diversos DVD dels seus concerts i diferents reculls, tot plegat durant els seus més de vint anys de treball amb la seva banda. També ha enregistrat dos discos tribut al rock argentí.


Va liderar el projecte Vargas, Bogert & Appice + Shortino, que va reunir el baixista Tim Bogert, el bateria Carmine Appice, i el cantant Paul Shortino. Ha col·laborat amb músics de la talla de Carles Santana, Glenn Hughes, Mägo d'Oz, Raimon Amador, Miguel Ríos, Andrés Calamaro, Mauri Sanchis, Prince, Devon Allman i una infinitat més.


Javier Vargas va néixer a Madrid. Quan comptava amb nou anys la seva família emigra a Argentina. Visqué a la ciutat de Mendoza, i posteriorment es va traslladar a Mar de Plata, on el seu pare li va regalar una guitarra espanyola amb cordes de niló, a la qual li arrenca els seus primers riffs. Als 12 anys va aconseguir la primera guitarra elèctrica (una FAIM). A Mendoza viu amb els seus avis paterns, mentre el seu pare marxava a Veneçuela. Finalment la família s'instal·la a Veneçuela. Des d'allà, encara adolescent i decidit a iniciar carrera a la música, Javier viatja a Nashville, a Tennessee, el bressol del country. Va ser a la seva estada a Nashville on va conèixer músics de la talla d'Alvin Lee i Roy Buchanan. Un parell d'anys després es va mudar a Los Angeles, on va començar a tocar a clubs ia gravar com a guitarra de sessió. Als 17 anys, es va embarcar com a guitarrista en un creuer que recorreria Aruba, Jamaica i el Carib, on pren contacte amb el reggae.


De tornada a Espanya des dels Estats Units, Javier entra a formar part del grup de Miguel Ríos, gravant amb ell diversos àlbums: Els Vells Rockeros Mai Mueren (1979), Rockanrol Bumerang (1980) i Estranys a l'aparador (1981), component diverses cançons com Un cavall anomenat mort o Nova ona. Forma part de RH+, grup de la nova onada imperant als anys 80. Amb ells grava dos discos "RH+" (Mercury, 1983) i "Multivisió" (Mercury, 1984), aconseguint un número 1 a les llistes d'èxits amb el tema "Transparent Maniquí". També va col·laborar amb l'Orquestra Mondragón, amb cantants com Manolo Tena, amb qui va compondre l'èxit Sang Espanyola, i com a músic de sessió i compositor, passant per ciutats com Londres, París i Nova York.


Després de passar per diversos grups, Javier decideix el 1991 crear la seva pròpia banda, i així, aquell mateix any, grava i produeix com a líder de Vargas Blues Band el disc All around the blues, amb les col·laboracions d'Elena Figueroa i Philip Guttman.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila