Al Jarreau



Alwyn "Al" Lopez Jarreau (Milwaukee, Wisconsin, 12 de març de 1940-Los Angeles, Califòrnia, 12 de febrer de 2017)​ va ser un cantant de jazz nord-americà. Va destacar per la seva versatilitat i originalitat, i per la seva obertura a diferents estils (soul, rhythm and blues, i pop, entre d'altres) i influències diverses (Nat King Cole, especialment). Guanyador de diversos Grammys, la seva veu es va fer popularment coneguda en interpretar el tema central de la sèrie de televisió als 80 Llum de lluna (Moonlighting).


Fill d´un pastor de l´Església adventista del setè dia, que era un bon cantant, i la seva mare tocava el piano al´església, la seva primera experiència de cantant va ser en un cor de l´església de Milwaukee (Wisconsin), començant amb els seus germans als quatre anys.


Jarreau va alternar des de petit el seu interès per la música amb els estudis de psicologia, que va ser la seva primera professió (es va graduar com a psicòleg el 1962 com a llicenciat en psicologia, i va obtenir el seu mestratge en rehabilitació vocacional a la Universitat d'Iowa), en exercir a San Francisco com a conseller rehabilitador durant quatre anys, ajudant persones amb problemes d'alcoholisme, addiccions, esclerosi múltiple o amputacions.


Musicalment, la seva primera experiència musical va ser al grup The Indigos, un grup d'aficionats que se sentien influïts per Lambert, Hendricks i Ross, i altres vocalistes.


Posteriorment, es va unir al trio del teclista George Duke, amb qui tocava a les nits al Club Half Note, després de treballar durant el dia com a psicòleg.


Ajudat pels productors Tommy LiPuma i Al Schmitt, va aconseguir editar els seus primers discos.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila