Andy Williams



Howard Andrew "Andy" Williams (Wall Lake, Iowa, 3 de desembre de 1927 - Branson, Missouri, 25 de setembre de 2012) va ser un cantant nord-americà que va gravar divuit àlbums d'or i tres de platí. En part, és conegut pel tema “Moon River” de 1962.


Williams va néixer a Wall Lake, Iowa, fill de Jay Emerson i Florence (de soltera Finley) Williams. La primera presentació musical va ser en un cor de nens d'una església presbiteriana. Williams i els seus tres germans grans, Bob, Don i Dick van formar el quartet Williams Brothers a finals de 1938, i es van presentar en emissores de ràdio del mig oest, en primer lloc a WHO a Des Moines, Iowa, i més tard a WLS de Chicago i WLW a Cincinnati.


La seva carrera en solitari va començar el 1953. Durant la dècada de 1960, Williams es va convertir en un dels vocalistes més populars al país.


Entre els seus àlbums d'èxit d'aquest període es troben Moon River, Days of Wine and Roses (número u durant 16 setmanes, a mitjans de 1963), The Andy Williams Christmas Album, Dear Heart, The Shadow of Your Smile, Love, Andy, Get Together with Andy Williams i Love Story. Aquests enregistraments, a més de la seva afinitat natural per a la música de la dècada de 1960 i principis de 1970, es van combinar per fer-ne un dels principals cantants de música lleugera de l'època. Al Regne Unit, Williams va aconseguir les primeres posicions de la llista d'èxits fins a 1978. ), The Way We Were (1974) i Reflections (1978) van arribar a les primeres deu caselles de popularitat.


Va ser promotor d'un grup musical important a la dècada dels 70s: The Osmond Brother, principalment al seu vocalista Donny Osmond.


El 3 d'octubre de 2009, Williams es va presentar en viu a Strictly Come Dancing de la BBC a Londres, cantant «Moon River» per promoure l'edició britànica de The Very Best of Andy Williams, que va assolir el lloc número deu a la llista pop principal.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila