Antonio Orozco




Antonio José Orozco Ferrón, conegut simplement com a Antonio Orozco (Hospitalet de Llobregat, Catalunya; 23 de novembre de 1972) és un cantant i compositor espanyol.


Antonio Orozco va néixer a l'Hospitalet de Llobregat. Fill de pares sevillans de classe treballadora, és el més gran de tres germans.


La seva afició a compondre, cantar i tocar la guitarra es remunta quan, amb 15 anys, en un viatge a Sevilla al barri de Triana veu i escolta cantar i tocar uns nois al carrer Betis, a prop del riu Guadalquivir. Va reunir una mica de diners i es va comprar la primera guitarra, que encara conserva.


Encara que per ser més exactes, els primers "queixos" els escolta de la veu del seu oncle José Ferrón Torres, natural de Valparaíso, qui va ser president de la Penya Antonio Mairena, i del seu pare Antonio Orozco, que l'acompanyava amb els palmells. Fins aleshores, el futbol també era la seva altra passió.


Amb constància i sort va aconseguir gravar el seu primer disc, després de tocar a molts bars de la seva ciutat, "pagant per fer-ho", com ell mateix diu.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila