The Korgis



The Korgis és una banda de pop britànica coneguda principalment pel seu senzill single "Everybody's Got to Learn Sometime" l'any 1980. La banda estava composta originalment pel cantant/guitarrista/teclista Andy Davis (nascut Andrew Cresswell-Davis el 10 d'agost de 1949) i el cantant/baixista. James Warren (nascut el 25 d'agost de 1951), tots dos antics membres de la banda Stackridge dels anys 70, juntament amb el violinista Stuart Gordon i el teclista Phil Harrison.


Els Korgis van llançar el seu primer senzill "Young 'n' Russian" a principis de març de 1979 amb el segell Rialto Records, propietat dels seus managers Nick Heath i Tim Heath. S'hi va unir breument el bateria Bill Birks; el seu següent senzill "If I Had You", va ser llançat poc després i va pujar al número 13 a la llista de singles del Regne Unit, apareixent a Top of the Pops i va provocar el llançament d'un àlbum debut homònim, The Korgis, al juliol. 1979.


Els senzills següents, una reedició de "Young 'n' Russian" i "I Just Can't Help It" no van arribar a les llistes. No obstant això, el següent senzill, del seu segon àlbum Dumb Waiters (1980) va ser "Everybody's Got to Learn Sometime" (1980),[1] un èxit a tres països, arribant al número 5 al Regne Unit,[2] 18 als Estats Units. i 11 a Austràlia. L'àlbum va arribar al número 40 al Regne Unit el 1980 i va ser seguit pels senzills "If It's Alright with You Baby" i "Rovers Return".


L'avenç comercial que va acompanyar el llançament del seu segon àlbum i els senzills resultants no va ser suficient per mantenir-los units, però, Davis va abandonar la banda abans de l'enregistrament del seu tercer àlbum, Sticky George, tot i tenir una sèrie de crèdits de composició de cançons. l'àlbum. El senzill principal de Sticky George, "That Was My Big Mistake", va ser llançat amb el nom de "James Warren & the Korgis" per indicar el fet que Davis i Warren havien anat per camins separats. A finals de 1980, Gordon i Harrison també havien abandonat la banda; posteriorment la banda es va incrementar amb l'arribada del guitarrista John Baker, el bateria Roy Dodds i la teclista Maggie Stewart. Aquesta formació va continuar promocionant "Everybody's Got to Learn Sometime" i senzills posteriors a la televisió europea i aparicions promocionals.


L'any següent la banda es va unir al flautista Steve Buck i estava contemplant un espectacle de Korgis Live que finalment no es va materialitzar; El single "Don't Look Back", originalment una demo de les sessions de Sticky George, va ser remesclat per Trevor Horn, conegut pel seu treball amb The Buggles, Frankie Goes to. Hollywood, Dollar and Yes, i publicat per London Records l'estiu de 1982. Es va planejar un senzill següent amb Horn, "Endangered Species", però mai es va materialitzar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila