Armando Manzanero



Armando Manzanero Canché (Ticul, Yucatán; 7 de desembre de 1935-Ciutat de Mèxic, 28 de desembre de 2020), va ser un compositor, cantant, actor, músic i productor discogràfic mexicà, considerat per part d'especialistes, premsa i músics com un dels compositors més reeixits de la història.


Va escriure més de quatre-centes cançons, de les quals més de cinquanta han aconseguit fama internacional, com Som nuvis, Aquesta tarda vaig veure ploure, Amb tu vaig aprendre i Adoro. Els seus temes li van valer el pseudònim de "Rei del Romanticisme" i van ser interpretats per múltiples estrelles internacionals.


Va ser creditor d'un Premi Grammy a la carrera artística, reconeixement especial amb què han estat guardonades grans personalitats musicals, i que es lliura a artistes que han fet destacables contribucions al camp de la discografia. Va participar en nombrosos programes de ràdio i televisió, va gravar més de trenta discos i va musicalitzar nombroses pel·lícules. Era, fins a la data de la seva mort, president de la Societat d'Autors i Compositors de Mèxic.


Va morir el 28 de desembre del 2020 als 85 anys, per complicacions derivades del COVID-19.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila