Aztec Camera



Aztec Camera va ser una banda escocesa de pop rock formada per Roddy Frame, cantant, compositor i únic membre constant del grup. Establerta el 1980, Aztec Camera va llançar un total de sis àlbums: High Land, Hard Rain (1983), Knife (1984), Love (1987), Stray (1990), Dreamland (1993) i Frestonia (1995).


Aztec Camera sol englobar-se dins del moviment new wave, particularment com a exponents del jangle pop utilitzant com a base instrumental les guitarres acústiques en un moment en què els sintetitzadors van relegar les guitarres a un segon pla durant la dècada dels 80. La banda es va formar el 1980 a Glasgow. El seu líder, Roddy Frame, només tenia 17 anys. La resta de la formació estava composta per Bernie Clarke (teclats), Campbell Owens (baix) i Dave Mulholland (bateria). Al març d'aquell mateix any, van publicar el seu primer senzill, que contenia les cançons Just Like Gold i We Could Send Letters. Una versió acústica de la segona cançó va ser publicada, també el 1981, a l'àlbum recopilatori C81 publicat per New Musical Express en format casset, incloent cançons de les principals bandes alternatives del moment. Aquest àlbum seria de gran influència al món musical. Finalment, també el 1981, van publicar un segon senzill, Mattress Of Wire.


A l'abril de 1983, el grup va publicar el seu primer àlbum, High Land, Hard Rain. El mateix va obtenir cert èxit i va ser aclamat per la crítica. Els membres fundadors de la banda Bernie Clarke, Campbell Owens i Dave Mulholland van abandonar la banda abans de la publicació de l'àlbum, que va haver de ser barrejat i editat per Roddy Frame en solitari ( Campbell Owens tornaria a integrar-se a la banda de forma esporàdica en el futur). A partir d'aquell moment, Aztec Camera va deixar de ser una banda per convertir-se en una marca que englobava l'equip de músics, més o menys permanent, que acompanyava Roddy Frame. Músics com el guitarrista Malcom Ross (d'altres grups indie com Josef K o Orange Juice) o Mick Jones (de The Clash) col·laborarien en algun moment amb la banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila