Azul y Negro



Azul y Negro, nom que fa referència als colors de la samarreta del club de futbol italià Inter de Milà, és un grup musical espanyol de música tecno-pop. Ha desenvolupat la seva activitat artística al llarg de dos períodes: a la dècada dels vuitanta, amb gran popularitat, números u a les llistes d'èxits, dos discos d'or, tres sintonies de la Volta Ciclista a Espanya, i innombrables sintonies de ràdio i televisió; a partir del 2002 està vivint una etapa més independent


En la seva primera època va estar format per Carlos García-Vaso i Joaquín Montoya ambdós de Cartagena. Montoya va abandonar el projecte el 1993 per la qual cosa Carlos García-Vaso va compondre i va editar tres discos amb el seu nom abans de reprendre en solitari el projecte Azul y Negro en una segona etapa en què ha editat setze àlbums. Tot i això, Joaquín Montoya va tornar al grup el 2020, començant una nova tercera etapa.


Precursors de la música electrònica espanyola són considerats pioners en la implantació de novetats tecnològiques i musicals. La seva música es basa en sintetitzadors, guitarres elèctriques, seqüenciadors i instruments acústics, sobre una base preferentment ballable. La veu és tractada com un instrument més i, de vegades, es robotitza mitjançant l'ús del vocoder.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila