Billie Eilish



Billie Eilish Pirate Baird O'Connell (/ˈaɪlɪʃ/ EYE-lish;nascuda el 18 de desembre de 2001) és una cantant i compositora nord-americana. Va guanyar l'atenció del públic per primera vegada el 2015 amb el seu senzill debut "Ocean Eyes", que posteriorment va ser llançat per Darkroom, una empremta d'Interscope Records. Va ser escrit i produït pel seu germà, Finneas O'Connell, amb qui col·labora en música i espectacles en directe. El seu EP debut amb èxit comercial Don't Smile at Me (2017) es va situar entre els 15 primers en nombrosos països, inclosos els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Austràlia.


El primer àlbum d'estudi d'Eilish, When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (2019), va debutar al capdavant del Billboard 200 dels EUA i de la llista d'àlbums del Regne Unit. Va ser un dels àlbums més venuts del 2019, impulsat per l'èxit del seu cinquè senzill, "Bad Guy", el primer número u d'Eilish al Billboard Hot 100 dels EUA. L'any següent, va coescriure i interpretar el tema. cançó "No Time to Die" per a la pel·lícula de James Bond del mateix nom, que va encapçalar la llista de singles del Regne Unit i va guanyar l'Oscar a la millor cançó original el 2022. Els seus senzills posteriors "Everything I Wanted", "My Future", " Per tant, I Am" i "Your Power" van assolir el màxim 10 dels Estats Units i el Regne Unit. El seu segon àlbum d'estudi, Happier Than Ever (2021), va arribar al número u a 25 països.


Eilish ha rebut diversos reconeixements, inclosos set premis Grammy, dos American Music Awards, dos Guinness World Records, tres MTV Video Music Awards, tres Brit Awards, un Golden Globe i un Oscar. És l'artista més jove de la història dels Grammy a guanyar les quatre categories generals de camp: millor artista nou, disc de l'any, cançó de l'any i àlbum de l'any, el mateix any. 

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila