Blaumut



Blaumut és una formació musical que combina el folk-pop,la música clàssica i la cançó d'autor. El nom del grup ve de la cançó «Islàndia» del seu disc El turista. Està integrada per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric).  Fan lletres plenes d'imatges i arranjaments d'instruments clàssics de corda, que formen l'atmosfera de les seves cançons.


Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia van començar el 2003 a fer gravacions casolanes, provant i experimentant amb diverses sonoritats.[4] Des de 2009 el grup ja va actuar en petits escenaris per Barcelona.


L'any 2011 van firmar contracte discogràfic amb Picap, i el setembre de l'any següent van publicar el seu primer àlbum, que portava per títol El turista. El seu primer gran èxit va ser «Pa amb oli i sal», i també la cançó «El turista» va arribar a una gran audiència. Segons Enderrock, El turista va reflectir «aquesta manera de fer del nou grup: tranquil·la i optimista».


El setembre de 2013 foren guardonats amb el Premi Cerverí de lletres per a cançó per la seva versió musical del poema I beg your pardon, de Salvador Espriu.


El segon àlbum del grup va aparèixer el 2015, sota el títol El primer arbre del bosc. Aquesta vegada el primer senzill va ser la cançó del mateix nom. Com complement a l'àlbum el grup va produir el EP El segon arbre del bosc, incloent la cançó «Simplement» i quatre versions acústiques de cançons de l'àlbum.

El 2017 Blaumut va tornar amb l'àlbum Equilibri, on els elements electrònics dins l'arranjament van ser més significatius. Va produir videoclips oficials per a les cançons «Vint-i-un botons» i «Equilibri».

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila