Blind Melon



Blind Melon és una banda de rock alternatiu formada el 1990 a l'estat de Califòrnia. La seva activitat es va estendre des d'aquell any fins al 1995, any de la inesperada mort del seu vocalista Shannon Hoon, que només tenia vint-i-vuit anys. La banda no va ser reformada sinó fins a onze anys després, sent reemplaçat Hoon per Travis Warren, exmembre de Rain fur Rent.


La banda es va formar el 1990 a la ciutat de Los Angeles, encara que eren tots procedents de pobles petits de diferents llocs del país, com Indiana, Pennsilvània i Mississipí. La seva alineació original -i la més reconeguda- va estar composta per Richard Shannon Hoon en veu, Roger Stevens a guitarres, Christopher Thorn també a guitarres, Brad Smith en baix i cors, i Glen Graham en bateria i percussions.


El nom Blind Melon prové en realitat de Blind Melon Chitlin, track del primer àlbum del duo humorístic Cheech & Chong, el qual parodiava al llegendari bluser Blind Lemon Jefferson. Els músics no coneixien el terme fins que van sentir el pare de Brad anomenar blind melons unes persones d'aparença hippie que vivien a prop de casa seva, cosa que els va fer molta gràcia.


Al març de 1991, la banda va signar contracte amb Capitol Records, per així editar un any més tard el seu àlbum debut homònim, que va comptar per la supervisió de Rick Parashar (productor de l'àlbum Temple of the Dog i del Ten de Pearl Jam). Aquesta producció té notables influències de la música rock dels anys '70, el folk, el pop i la neopsicodèlia, encara que també compta amb alguns tocs funkies.


Una cosa que els va impulsar a nivell mediàtic per aquell temps, va ser l'aparició de Shannon al videoclip Don't Cry de Guns 'N Roses. Una col·laboració força natural atès que Hoon i Axl Rose són de Lafayette i es coneixien allà des d'abans.


Si bé el disc debut no va aconseguir moltes vendes ni gran notorietat poc després de sortir al mercat, el senzill «No Rain» de 1993 va contribuir a difondre la música de Blind Melon pels Estats Units ia nivell internacional. El seu vídeo, protagonitzat per Heather Deloach (de llavors 10 anys), que apareix disfressada d'abella -recreant la portada del disc- va tenir una alta rotació a MTV i així va aconseguir una popularitat espectacular. Així va ser com el disc va aconseguir superar poc després les quatre milions de còpies venudes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila