Bruce Dickinson


Paul Bruce Dickinson (Worksop, Nottinghamshire, 7 d'agost de 1958), més conegut com a Bruce Dickinson, és un cantant, productor musical, esgrimista, empresari, escriptor, historiador i pilot d'aviació britànic. És famós per ser el vocalista, frontman i co-compositor de la banda d'heavy metall Iron Maiden. És considerat per molts experts de cant, mitjans i el públic en general com un dels millors cantants de la història d'aquest gènere. També posseeix un nivell intermedi d'interpretació en guitarra i el piano, mostrat principalment a la seva carrera en solitari.


Nascut a Worksop, Nottinghamshire, Bruce Dickinson va començar la seva carrera musical en petites bandes a la dècada de 1970, mentre assistia a l'escola a Sheffield ia la universitat a Londres. El 1979 es va unir a l'agrupació Samson, amb la qual va aconseguir certa popularitat sota el nom artístic de Bruce Bruce. Després de gravar dos discos d'estudi va deixar la banda el 1981 per unir-se a Iron Maiden, reemplaçant el cantant Paul Di'Anno. Durant la seva primera etapa a Iron Maiden va gravar una sèrie d'èxits àlbums que es van convertir en discos de platí i or als Estats Units i el Regne Unit a la dècada de 1980.


Dickinson va abandonar Iron Maiden el 1993 (sent reemplaçat per Blaze Bayley) per seguir una carrera com a solista, cosa que li va permetre experimentar amb una àmplia varietat d'estils entre el heavy metal i el hard rock. Es va reincorporar a la banda el 1999 juntament amb el guitarrista Adrian Smith. Després del seu retorn a Iron Maiden va gravar un nou disc en solitari el 2005, Tyranny of Souls. El seu cosí Rob Dickinson va ser el vocalista de la banda britànica de rock alternatiu Catherine Wheel, mentre que el seu fill, Austin, va liderar la banda de metalcore Rise to Remain.


A banda de la seva carrera a la música, Dickinson ha dut a terme un altre tipus d'activitats. Va emprendre una carrera com a pilot comercial per a l'aerolínia Astraeus Airlines. Després de tancar Astraeus, va crear la seva pròpia empresa de manteniment d'avions i capacitació de pilots el 2012, Cardiff Aviation. Dickinson va presentar el seu propi programa de ràdio a l'emissora BBC Radio 6 Music del 2002 al 2010 i també ha presentat documentals de televisió, ha escrit novel·les i guions cinematogràfics, va crear una reeixida cervesa amb Robinsons Brewery i va competir com a esgrimista a nivell internacional. A més, és el capità (pilot) de l'Ed Force One.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila