Calexico



Calexico és un grup nord-americà d'Indie folk, Indie rock i americana originari de Tucson, Arizona. Els seus dos líders, Joey Burns (veu i guitarra) i John Convertino (bateria) van començar a tocar junts a la banda angelina Giant Sand abans de fundar Calexico. El grup es caracteritza per incorporar al seu so una eclèctica varietat de música, destacant el folk del sud-oest dels Estats Units i del nord de Mèxic combinat amb sons de música independent; una cosa que sona a spaghetti western modern amb aires fronterers.


Els orígens de Calexico es remunten al 1990, quan Joey Burns, aleshores estudiant de la Universitat de Califòrnia, Irvine, es va incorporar a Giant Sand com a baixista, grup en què John Convertino tocava la bateria.


Giant Sand es van traslladar a Tucson el 1994, on Burns i Convertino formarien part de Friends of Dean Martinez, el seu primer projecte paral·lel que abandonarien el 1996. El mateix any formarien Spoke, nom que canviarien per Calexico poc més tard, alternant la seva presència tant en aquest nou projecte com al seu primer grup Giant Sand.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila