Christie



 Christie és una banda de rock britànica formada a la ciutat de Leeds, Yorkshire el 1965.


Són més recordats pel seu únic èxit internacional "Yellow River" publicat el 1970.


A més de la seva vocalista, baixista i compositor Jeff Christie, els membres fundadors incloïen el guitarrista Vic Elmes i el bateria Mike Blakley. Jeff Christie havia treballat amb diverses bandes musicals, com The Outer Limits i Acid Gallery.


El 1969, Jeff Christie va oferir la seva composició Yellow River a The Tremeloes. Ells la van gravar per llançar-la com a senzill, però van canviar d'opinió i van permetre a Christie fer servir ells la música ja gravada. Van aconseguir un número u a la llista de vendes britànica el juny de 1970, i van arribar al 23 als Estats Units, on van romandre 23 setmanes al Hot 100, que va ser el major nombre de setmanes per a una cançó dins de la llista el 1970. un èxit internacional, i va ser número u a 26 països, entre ells Espanya, on va aconseguir el número u de 40 Principals el 8 de novembre de 1970. Va acumular tres milions de vendes a tot el món.


El següent senzill, a l'octubre de 1970, va ser San Bernadino, i va aconseguir el 7 al Regne Unit i l'1 a Alemanya, però als Estats Units no va passar del 100. Les dues cançons van formar part de l'àlbum homònim de debut de la banda aquell any , que va romandre a la llista Billboard dels Estats Units durant deu setmanes. Però el trio no va poder mantenir una carrera duradora, i Blakley va ser reemplaçat per Paul Fenton just abans del llançament del segon àlbum de la banda, For All Mankind, el 1971.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila