Claudio Baglioni



Claudio Enrico Paolo Baglioni (Roma, 16 de maig de 1951) és un cantautor i músic de pop italià. La seva carrera ha durat més de 50 anys. Algunes cançons dels 70 formen part de la cultura italiana com E tu come stai?. Als anys 80 va llançar els dos àlbums més venuts a Itàlia, Strada facendo i La vita è adesso. I als 90 va abraçar la World Music amb discos com Oltre i Io sono qui. El 2006 va compondre l'himne dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2006.


Cap al 1968 va compondre la suite musical Annabel Lee, basada en un poema d'Edgar Allan Poe. El 1969 va llançar el seu primer senzill i va gravar el senzill Signora Lia; una cançó còmica que parla de la infidelitat matrimonial d'una dama, amb el temps la cançó esdevindrà un culte de la música pop italiana malgrat el seu escàs èxit inicial.


L'èxit a Itàlia només arriba el 1972 amb l'àlbum Questo piccolo grande amore; la cançó homònima de 1985 serà premiada com la cançó italiana del segle. El 1974 va gravar el disc E tu ... amb Vangelis. El 1975 va sortir el Sabato pomeriggio; un àlbum conceptual sobre l'espera, extret dels poemes de Giacomo Leopardi. A l'any següent, Baglioni arriba a Espanya amb el disc Dissabte a la tarda, que conté les millors cançons del cantautor de 1969 a 1975, traduïdes a l'espanyol. En 1977 l'àlbum Solo; el primer en què realitza les seves pròpies lletres, música i producció. El mateix any surt la versió espanyola del disc. Al 1978 arriba l'increïble èxit amb el disc E tu come stai?, l'any següent també es comercialitzarà a Espanya amb el títol: Una mica més.



El 1981 vaig produir el reeixit àlbum Strada facendo; el primer àlbum italià a assolir el milió de còpies venudes. A l'any següent comença la gira Ale-Oo, la primera gira d'una cantant italiana als grans estadis. El nom de la gira, de fet, s?inspira en un cor típic de partits de futbol. Al juny del mateix any (1982) Claudi a l'edat de 31 anys es converteix en pare i un dia escriu la cançó d'èxit mundial Avrai dedicada al seu fill.




El 1985 arriba l'increïble èxit de l'àlbum La vita è adesso, l'àlbum més venut de tots els temps a Itàlia, immediatament després del llançament de l'àlbum comença la gira de 1985 que va totalitzar més de 1.5 milions d'espectadors amb el concert final a Roma, que va ser el primer concert en la història de la música italiana que es va transmetre en viu per televisió, l'èxit aclaparador de l'album dóna inici a un altre gran gira l'any següent; Assolo. Els dos àlbums dels 80 (Strada facendo i La vita è adesso) mai es van llançar a Espanya, però el 1985 es va llançar a tot Europa una recopilació de les millors cançons dels 80 del cantautor. El 1988 vaig participar en un concert d'Human Right Now! gira amb Peter Gabriel, Sting i Bruce Springsteen.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila