David Crosby




David Van Cortlandt Crosby (Los Angeles, Califòrnia, 14 d'agost de 1941) és un conegut guitarrista i cantautor. Va ser membre fundador del grup The Byrds i de Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY). És membre del Rock and Roll Hall of Fame pel seu treball amb The Byrds i Crosby, Stills, Nash & Young.


A principis de 1964, Crosby va tocar en alguns clubs amb Roger McGuinn (llavors conegut com Jim) i Gene Clark amb el nom de Jet Set. Aviat van canviar el seu nom a The Byrds, i es van sumar el baixista Chris Hillman i el baterista Michael Clarke (a qui suposadament va descobrir Crosby tocant bongos a la platja). D'alguna manera ells van obtenir un demo de la cançó de Bob Dylan Mr. Tambourine Man i van gravar la seva pròpia versió, amb McGuinn usant una guitarra de 12 cordes mentre Crosby i Clark acompanyaven amb les harmonies vocals. La cançó va ser un gran èxit, i va arribar al número 1 als charts.


Si McGuinn era l'encarregat de donar un so característic amb el seu Rickenbacker 360/12 (idea que va treure de la guitarra que George Harrison feia servir a A Hard Day's Night), Crosby era el responsable de les altes i belles harmonies vocals i, sovint, fraseig a les seves cançons.


El 1966, Gene Clark, que llavors era vocalista i compositor principal, es va retirar del grup a causa de l'estrès. Això va fer que McGuinn i Crosby fossin els cantants principals. Crosby va tenir l'oportunitat d'afinar el seu ofici, i aviat es va convertir en un cantautor prolífic i talentós. Entre les seves aportacions hi ha la cançó de 1966 Eight Miles High, escrita conjuntament amb Clark i McGuinn, i la seva altra cara, Why, coescrita amb McGuinn, que mostra Crosby en la seva millor i més dura faceta. També és coneguda la seva versió de la cançó Hey Joe després d'haver estat represa per Dino Valente. Va donar a conèixer la cançó a Bryan MacLean i Arthur Lee de la banda pop Love, que després va ensenyar als membres de The Leaves. Atès que se sentia responsable d'haver popularitzat la cançó, Crosby va convèncer els altres membres de The Byrds perquè fessin una versió al disc Fifth Dimension. Per a l'àlbum Younger Than Yesterday de 1967, Crosby va començar a trobar la seva pròpia marca i estil.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila