Doris Troy



Doris Troy, va ser una cantant de soul i component de The Sweet Inspirations, nascuda a Nova York el 6 de gener de 1937.

La seva carrera musical va començar a Atlantic Records, amb el seu àlbum debut "Just one look" (1963) que estava acompanyat del hit del mateix nom, que la va fer pujar al més alt de les llistes de vendes en aquest mateix any. Entre el 1963 i el 1965 va continuar en solitari, però a partir d'aquell moment i fins al 1970 es va unir a la formació The Sweet Inspiration.


Es va separar de la banda ja que el seu so era molt més ric en sons que el de les seves companyes, ja que barrejava el gospel amb elements del girl group, el blues, el pop soul i un soul molt propi de Nova York. Després de "Just one look" no va tornar a tenir cap hit, però al Regne Unit va gaudir de gran èxit, on fins i tot la banda anglesa The Hollies va versionar en el seu debut el tema de Doris Troy "What'cha Gonna Do About It" . Fer diverses gires per Gran Bretanya en els anys 1970 i anys 1980.


Es va establir a Anglaterra, on va gravar per a la discogràfica Apple un disc produït per George Harrison i Billy Preston. A principis dels anys 1970 va fer els cors a grups britànics de rock com The Rolling Stones i Pink Floyd. A finals dels anys 1980 va fer el musical "Mama I Want to Sing", basat en la seva pròpia vida. El musical va estar en escena fins al 1998. Quan va acabar aquest projecte va tornar a Las Vegas, on va actuar fins a la seva mort per emfisema el 2004.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila