The Tremeloes

 


The Tremeloes és un grup beat anglès fundat el 1958 a Dagenham, Essex i actius fins a l'actualitat.


Es van formar com a Brian Poole and the Tremoloes —com a banda de suport de Brian Poole i el nom aviat va ser canviat gràcies a un error d'un diari local— influïts per Buddy Holly i The Crickets. buscant grups «beat», va audicionar dues bandes joves i prometedores: Brian Poole and The Tremeloes i des de Liverpool, The Beatles. Decca va triar The Tremeloes abans que The Beatles.


El quintet original consistia en una veu líder -Brian Poole-, el guitarrista Ricky West, el tecladista Alan Blakely, el baixista Alan Howard i el baterista Dave Munden.


Brian Poole and The Tremeloes van tenir el seu primer èxit amb una versió de Twist and Shout (1963), una cançó també gravada per The Beatles. El mateix any va ser seguida d'una versió reeixida de la cançó del grup dels Estats Units The Contours, Do You Love Me, que havia venut un milió de còpies. Abans que Poole canviés de companyia el 1966, les seves versions del costat B de Roy Orbison, Candy Man, i de la balada costat B de The Crickets Someone Someone —ambdues del 1964— es van ubicar entre les 10 millors cançons de la llista de senzills del Regne Unit, aconseguint finalment el número 2.


Quan Poole i Howard van deixar la banda el 1966, Alan Blakely va prendre el lideratge del grup i Len Hawkes, pare de l'exitós Chesney Hawkes de la dècada de 1990, va reemplaçar Howard. Poole va realitzar una carrera com a solista.


Després de canviar-se de Decca a CBS Records, The Tremeloes van començar una carrera d'èxits des de 1967 en endavant amb Here Comes My Baby de Cat Stevens; Hello World; tres cançons italianes reeixides traduïdes a l'anglès —«Suddenly You Love Me», versió d'«Un tranquil» de Riccardo Del Turco, «I'm Gonna Try», versió de «Luglio» de Del Turco i «My Little Lady», basat a «Non illuderti mai» d'Orietta Berti—; i el seu número u, una cançó costat B de The Four Seasons, Silence Is Golden. Tant aquesta última com Here Comes My Baby van ingressar entre les millors 20 cançons de la llista Billboard Hot 100 per a Epic Records.


The Tremeloes estan actius (2012). West i Munden realitzen el seu vell material en concerts per tot Europa amb músics d'altres bandes de les dècades del 1960 i 70. Hawkes també està actiu i manté la seva banda del 1964. Brian Poole encara surt de gires amb la seva banda The Electrix. Alan Blakely va morir el 1996.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila