Everclear



Everclear és una banda de rock formada a Portland, Oregon, EUA el 1992. Durant gairebé tota la seva existència va estar conformada per Art Alexakis a les veus, Craig Montoya al baix i Greg Eklund a la bateria. Eklund va substituir el primer baterista, Scott Cuthberg, el 1994. Montoya i Eklund van deixar la banda el 2003 però Alexakis ha continuat actuant com a Everclear amb una nova agrupació.


Art Alexakis va tenir una infància difícil i problemàtica, començant amb la marxa del seu pare quan era petit. Les dificultats econòmiques van empènyer la família als barris baixos de Los Angeles, on Alexakis va caure en l'atractiu del consum de drogues dures. Durant la seva adolescència Alexakis va ser traslladat al voltant del país entre diversos membres de la família (incloent-hi un petit període a Houston vivint amb la nova família del seu pare), però la seva addicció a les drogues va persistir. Finalment Alexakis va patir una sobredosi de cocaïna gairebé mortal, que definitivament el va empènyer a desintoxicar-se.


A finals dels anys 80 Alexakis va tocar en una brevíssima banda de rock en viu a Los Angeles anomenada Shakin' Brave, on va començar a esbossar les seves qualitats com a cantautor. Frustrat per la poca atenció de l'escena musical de Los Angeles Art es va desplaçar a San Francisco, on va caure a la llavors florent escena punk. Art va trobar un segell anomenat Shindig Records, que intentava documentar l'escena punk de la ciutat. Va començar llavors a gravar material per a un àlbum com a solista, però finalment la idea va evolucionar en un projecte de banda anomenat Colorfinger. Mentre estava embolicat en Colorfinger, Art va escriure alguns temes que més tard es convertirien en clàssics d'Everclear, com The Twistinside, Heartspark Dollarsign i Whi I Don't Believe in God. En un sol mes, el 1992 Shindig va fer fallida (quan el seu distribuïdor se'n va anar a la fallida) i Colorfinger es va separar, i Art va saber que la seva nòvia estava embarassada. Buscant canviar d'aires, Art i la seva xicota es van mudar a la seva ciutat natal, Portland, Oregon. Allà va col·locar un anunci a la revista musical setmanal The Rocket, que va tenir dues respostes: el baix Craig Montoya i el baterista Scott Cuthberg.


La nova banda va començar a gravar al soterrani d'un amic, essencialment intercanviant temps d'enregistrament per aparells musicals i qualsevol fons que poguessin gorronejar. Les sessions van culminar en dos enregistraments: The Nervous & Weird (EP) i el primer àlbum de la banda: World of Noise, tots dos gravats a Tim/Kerr Records, a Portland el 1993. Frustrats pels recursos limitats de Tim/Kerr Records Alexakis va contractar promotors independents perquè ajudessin a llançar l'àlbum. Finalment, va semblar obvi que Everclear necessitava algú gran que punxés els seus temes per permetre'ls arribar a més audiència.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila