Gary Numan



Gary Anthony James Webb (n. 8 de març de 1958, a Hammersmith), més conegut com a Gary Numan, és un músic, cantant, compositor, i productor de discos britànic. Va entrar a la indústria de la música com a líder de la banda de new wave Tubeway Army. Després de llançar dos àlbums amb la banda, va llançar el seu àlbum debut en solitari The Pleasure Principle el 1979, encapçalant la llista d'àlbums del Regne Unit. Mentre que la seva popularitat comercial va aconseguir el seu punt màxim a finals de la dècada de 1970 i principis de la de 1980 amb èxits com "Are “Friends” Electric?" i Cars, manté un culte de seguidors. Ha venut més de 10 milions de discos.


Numan és considerat un pioner de la música electrònica, amb el seu so característic que consisteix en sintetitzadors alimentats a través de pedals d'efectes de guitarra. També és conegut per la seva veu distintiva i la seva personalitat andrògina "androide". El 2017, va rebre un premi Ivor Novello i el premi Inspiration, de l'Acadèmia Britànica de Compositors i Autors.


Numan va néixer com a Gary Anthony James Webb el 8 de març de 1958 a Hammersmith, Londres. El pare era un conductor d'autobús de British Airways amb base a l'aeroport de Heathrow. Va rebre educació a la Town Farm Junior School a Stanwell, Surrey; a l'Escola secundària del comtat d'Ashford; ia la Slough Grammar School, així com al Brooklands Technical College a Weybridge, Surrey. Es va unir a l'Air Training Corps quan era adolescent i després va ocupar breument diversos treballs, inclòs el de conductor de carretó elevador, instal·lador de ventiladors d'aire condicionat i assistent de comptes. Quan Numan tenia 15 anys, el seu pare li va comprar una Gibson Les Paul, que es va convertir en la seva possessió més preada. Va tocar a diverses bandes, incloses Mean Street i The Lasers, abans de formar Tubeway Army amb el seu oncle, Jess Lidyard i Paul Gardiner. El seu pseudònim inicial va ser "Valerian", probablement en referència a l'heroi de la sèrie de còmics de ciència ficció francesa Valérian i Laureline. Més tard va triar el cognom "Numan" d'un anunci a les pàgines grogues d'un lampista el cognom del qual era "Neumann".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila