Héroes del Silencio



Héroes del Silencio (de vegades abreujat Heroes o per les seves inicials HDS) va ser un grup espanyol de rock radicat a Saragossa, format inicialment per Juan Valdivia (guitarra solista) i Enrique Bunbury (veu i guitarra rítmica), i completat amb Joaquín Cardiel (baix ) i Pedro Andreu (bateria), a mitjans dels anys 80. Van experimentar un gran èxit a Espanya i Hispanoamèrica, així com a diversos països europeus, incloent Alemanya, Bèlgica, Suïssa, França i Itàlia, convertint-se en un dels grups més reeixits de la història del rock en espanyol. Després de dotze anys en què van vendre més de sis milions de discos a més de trenta-set països, i en què van oferir més de mil concerts, la banda es va separar el 1996.


Les seves senyes d'identitat van ser una imatge molt característica, amb una iconografia i simbologia molt particulars, i una música caracteritzada per unes lletres ambigües i transcendentals, arpegis complicats i una sòlida base rítmica. Charles Baudelaire, i entre les musicals a grups com Led Zeppelin i The Cult.


El 2007, commemorant el vintè aniversari dels seus primers enregistraments i onze anys després de la seva ruptura, van anunciar el seu retorn amb una gira de deu concerts a Espanya i Amèrica, titulada genèricament Herois del Silenci Tour 2007. Després de la gira es van separar definitivament.


Els seus quatre àlbums d'estudi han estat inclosos per la revista musical Al Borde a la llista dels 250 millors de tots els temps del rock iberoamericà: Senders de traïció (núm. 5), Allau (núm. 35), L'esperit del vi (núm. 117) i El mar no cessa (núm. 119) La seva cançó «Entre dues terres» ha estat considerada per la revista digital Satèl·lit Musical com la dinovena millor de tots els temps del rock hispà en general. La revista Rolling Stone els va qualificar el 2012 com el segon millor grup de rock espanyol de la història.


El 2007 van ser homenatjats per la discogràfica EMI en reconeixement als seus més de sis milions de discos venuts, a més de rebre el Premi Ondas Especial del Jurado.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila