Jerry Garcia



Jerome John "Jerry" Garcia (San Francisco, 1 d'agost de 1942 - 9 d'agost de 1995) va ser un cantautor i guitarrista nord-americà, conegut principalment per ser el cantant de la banda Grateful Dead, que va guanyar prominència durant l'era de la contracultura (1960).


Un dels seus fundadors, García va actuar amb els Grateful Dead durant els seus trenta anys de carrera (1965-1995). També va fundar i va participar en una varietat de projectes paral·lels, incloent la banda Saunders-Garcia (amb el seu amic Merl Saunders), la "Jerry Garcia Band", "Old and in the Way", el duet acústic Garcia / Grisman, "Legion of Mary" i "New Riders of the Purple Sage" (que Garcia va cofundar amb John Dawson i David Nelson). Va llançar diversos àlbums com a solista, i va contribuir a nombrosos àlbums d'altres artistes durant anys com a músic de sessió. És molt conegut per la seva característica forma de tocar la guitarra i va ser classificat el 13è per la revista Rolling Stone als "100 Guitarristes més grans de tota la història".


Al llarg de la seva vida, García estava de vegades malalt a causa de la seva diabetis, i el 1986 va entrar en un coma diabètic que gairebé li va costar la vida. Encara que la seva salut general va millorar una mica després d'això, també va lluitar amb la seva addicció a l'heroïna i la cocaïna, i va romandre en una instal·lació de rehabilitació de drogues a Califòrnia quan va morir d'un atac de cor l'agost de 1995 a l'edat de 53 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila