José Feliciano



José Monserrate Feliciano García (Lares; 10 de setembre de 1945), més conegut com José Feliciano, és un cantautor i músic porto-riqueny-nord-americà.


Està considerat com un virtuós executant de la guitarra espanyola, i amb la seva potent i inconfusible veu ha interpretat i publicat més de 600 cançons. Les vendes de discos s'estimen en 50 milions de còpies.


Si al mercat llatí els seus majors èxits provenen del bolero i les balades, Feliciano és més reconegut al món per les seves influències i execucions en l'àmbit del soul, el jazz, el rock i els ritmes llatins. Posseeix infinitat de cançons conegudes però n'hi ha tres que van marcar la seva trajectòria musical: «Light my fire», que li va obrir les portes de la popularitat amb la cançó i el LP que la va incloure que va ser èxit sonat a molts països del món com els EUA, Canadà , Brasil, Austràlia i el Regne Unit entre uns altres; «Che sarà», cantada al Festival de San Remo, que va ser èxit a Europa, Àsia i Amèrica; i «feliz Navidad», una cançó de la seva autoria considerada una de les més escoltades durant l'època nadalenca al món sencer.


Com a compositor té més de 100 cançons registrades.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila