Kim Wilde



Kim Smith (Londres, 18 de novembre de 1960) més coneguda com a Kim Wilde és una cantant de pop rock anglesa. Va aconseguir la fama el 1981 amb el seu èxit «Kids in America», des de llavors versionada per diversos grups i que encara segueix sonant a les ràdios amb freqüència. El 1988 va acompanyar Michael Jackson com a estrella convidada o telonera al tram europeu de la gira Bad World Tour.


Descoberta pel productor Mickie Most, la seva carrera va començar amb un pop més proper al punk, el rock i la new wave. Bona part dels seus primers temes eren composicions del seu pare Marty Wilde i el seu germà Ricky Wilde, el qual exercia la tasca de productor. El seu primer senzill «Kids in America» es va publicar el gener de 1981 i es va convertir en un èxit immediatament. El seu àlbum de debut Kim Wilde a més va incloure els senzills «Chequered love» i «Water On Glass». Entre altres cançons seves a principis dels anys vuitanta es destaquen Cambodia i View from a bridge (Panorama des del pont), la història d'una noia que comet suïcidi llançant-se al buit.


A la segona meitat dels anys vuitanta, Wilde es va decantar per un pop més clàssic i ballable. El 1986 va publicar el seu àlbum Another Step que incloïa You keep me hangin' on (versió d'una cançó del grup The Supremes), que va arribar a ser el seu primer i únic número u als Estats Units. El 1988, després de publicar el seu àlbum Close va participar com a artista convidada al Bad World Tour de Michael Jackson al seu pas per Europa, i va aconseguir gran èxit al continent amb cançons com You came, Never trust a stranger o Four letter word».

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila