Leiva



José Miguel Conejo Torres (Madrid, 30 d'abril de 1980), més conegut com a Leiva, és un músic, cantautor espanyol i multiinstrumentista de rock. El 2001, va formar juntament amb Rubén Pozo la banda de rock en espanyol Pereza, amb la qual va gravar sis discos fins a la seva separació el 2011. Després de la dissolució del grup, va iniciar una carrera en solitari en què porta cinc discos gravats.


Va néixer al Passeig de l'estació, al nord-est de Madrid, al barri de l'Albereda d'Osuna, on va estudiar al Col·legi Públic Villa de Madrid. Actualment és conegut sota el nom artístic de Leiva.


És germà del també músic Juancho, cantant de la banda Sidecars, de la qual Leiva ha produït dos discos.

Els seus inicis al món de la música es van produir a Olías del Rey (Toledo), el poble del seu pare, tocant per a les festes l'estiu de 1994. Després va començar a formar part de la banda Malahierba, on tocava la bateria. El 1998 va formar una banda amb el vocalista i guitarrista Rubén Pozo i el bateria Tuli amb la intenció de fer versions del grup Leño, i que posteriorment evolucionaria i es convertiria en la banda Pereza, el primer disc de la qual, Pereza, va ser publicat el 2001, encara que sense gaire èxit.


A partir del segon disc, Algo para cantar (2003), la formació del grup es redueix a dos, Leiva i Rubén, i és a partir d'aquí i sobretot amb el disc següent, Animals (2005), quan arriba a notorietat. Després d'aquests discos en publicarien tres més, Els amics dels animals (2006), Aproximaciones (2007) i Aviones (2009).


Cal destacar que el seu èxit traspassa fronteres, especialment a l'Argentina, on faran diversos concerts.


Finalment, al setembre del 2011, la banda emet un comunicat on expressa que decideix separar-se i seguir les seves carreres per diferents camins. La seva última actuació junts com a banda va tenir lloc el juny de 2012 al Palau de Vistalegre.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila