Los Diablos



Los Diablos és un grup espanyol de música pop, destacat pels seus èxits i per la seva durada de tota la història del pop espanyol. El grup català va tenir l'origen a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona.


Van començar cridant-se Los Diablillos del Rock, però al poc temps, per insistència del cantant i per a la posteritat serien coneguts com Los Diablos. Van començar cantant cançons de moda i versions de temes de El Duo Dinámico, els seus components eren: Agustín Ramírez, com a cantant, i Enrique Marín, a la guitarra. Al cap de poc temps, el duo es va convertir en quartet, amb Emilio Sancho, a la bateria, i Amado Jaén, al baix. En aquesta època comencen a gravar els seus primers temes.


El 1969 llancen el seu primer LP, Un rayo de sol, que conté la cançó del mateix títol, el seu primer gran èxit comercial editat com a senzill el 1970 i amb què aconsegueixen el seu primer disc d'or —arribant a vendre 450 000 còpies— i que els catapulta a la fama. El tema es va convertir en la cançó de l'estiu de 1970. En anys successius van continuar publicant temes popers i juvenils.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila