Luis Aguile

 


Luis María Aguilera Picca (Buenos Aires, 24 de febrer de 1936-Madrid, 10 d'octubre de 2009), conegut pel seu nom artístic Luis Aguilé, va ser un cantautor de música romàntica hispanoargentí. Va ser un dels primers músics a cantar rock en espanyol. Actiu des de la dècada dels 50, es va fer famós a Amèrica Llatina i Espanya.


Va gravar més de vuit-centes cançons, la meitat de la seva autoria, i algunes han esdevingut estàndards de la música popular en castellà. Com “Quan vaig sortir de Cuba”, potser la seva cançó més coneguda, gravada per molts altres artistes. També va compondre cançons per a nens i va publicar diversos llibres.


Als vint anys, el maig de 1956, es va presentar al concurs de televisió Music-Hall i va aconseguir un enorme èxit. Poc després gravaria el seu primer disc, amb la discogràfica Odeón, un senzill amb els temes El pres número nou de Roberto Cantoral i El teu record i jo de José Alfredo Jiménez, dues ranxeres on canta acompanyat per Ángel Pocho Gatti i el seu conjunt. Poc després, edita el seu primer LP, Luis Aguilé, amb deu temes (Gigí, Linda nena, Dona teixidora, Tir Liro Liro, Pancho López, Què serà, Lluna bonica, Lluna Blava i El alegre xiulador).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila