Magnum



Magnum és un grup de rock anglès fundat a Birmingham el 1972. Encara que formats a principis dels anys 70, es van donar a conèixer en el marc de la NWOBHM, se'ls sol catalogar com a hard rock, encara que manegen variats estils musicals, des del pop rock i la sorra rock fins al folk britànic o el rock progressiu.


Al llarg de la seva carrera musical, el grup ha variat la seva formació en reiterades ocasions, comptant com a membres permanents el guitarrista Tony Clarkin, el vocalista Bob Catley i també el teclista Mark Stanway, que, després de molts anys com a membre, va abandonar la banda a 2016. Clarkin és el compositor absolut de Magnum, comptant només amb dues o tres col·laboracions en alguna de les seves lletres, i en un sol disc, Bob Catley alhora té una banda solista homònima.


Els seus àlbums més representatius són "On a Storytellers Night" de 1985, "Wings of Heaven" de 1988 i el seu primer LP, "Kingdom of Madness" de 1978. Els seus últims treballs d'estudi es titulen "Into the Valley of the Moonking" ( 2009) i The Visitation (2011). En els darrers anys, la banda ha tret diversos discos demostrant que estan en bona forma, i en un bon moment musical.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila